Наредне године санкалиште у Источном Новом Сарајеву (ВИДЕО)

Извор: Филтер

У Источном Новом Сарајеву градиће се санкалиште. Током зиме у којој се снијег овдје зна задржати и до пет мјесеци, најмлађи ће имати свој кутак за зимске радости.

Санкалиште ће се простирати од цркве Светог Варнаве Хвостанског на Врањешу до нове основне школе. Већ је обезбијеђен и систем вјештачког осњежавања који ће гарантовати припремљену стазу и сигуран рад санкалишта.

„Санкалиште ће бити освијетљено, биће постављене заштитне баријере како се ниједно дијете не би могло повриједити. То је само један дио а циљ нам је да свака мјесна заједница има уређено санкалиште са вјештачким осњежавањем, простор за зимске чаролије на коме би наши малишани уживали“, рекао је Јован Катић, начелник општине Источно Ново Сарајево у изјави Елта телевизији.

На локацији на којој ће бити санкалиште ускоро почињу радови на санацији клизишта и реконструкцији дјечијег игралишта у Насељу слободе.

Тек након тога почињу припреме за изградњу првог градског уређеног санкалишта. План је да се на овом мјесту санке почну спуштати већ од краја идуће године.

Видео прилог Елта телевизије погледајте ОВДЈЕ.

Filter 2019