Wed. Nov 30, 2022
ћирилица /latinica

Naočari i olovka sa kamerom ponovo na biračkim mjestima u Istočnom Sarajevu

Izvor: Filter

U pregledu incidenata koji su zabilježeni tokom izbora, a koje objavljuje MUP Republike Srpske, bilježe se novi incidenti i na području Istočnog Sarajeva.

U 10.50 časova od strane policijskih službenika Policijske stanice Istočna Ilidža, ispred izbornog mjesta u Ulici Meše Selimovića, opština Istočna Ilidža, uočeno je lice Ž.G. koje je nosilo naočare za snimanje. Od strane policijskih službenika PS Istočna Ilidža naočare su privremeno oduzete te je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo koja je naložila da se naočare privremeno oduzmu, a da će se o kvalifikaciji naknadno izjasniti.

.U 13.50 časova od strane Opštinske izborne komisije prijavljeno je da je na biračkom mjestu broj u OŠ ”Petar Petrović Njegoš” opština Istočna Ilidža lice M. A. Iz Istočne Ilidže, koristila olovku sa kamerom prilikom popunjavanja glasačkog listića. Po izjavi imenovane navedenu olovku dobila je od lica D.M. Od strane policijskih službenika PS Istočna Ilidža olovka je privremeno oduzeta a o navedenom obaviješten dežurni tužilac koja je navedeno kvalifikovala kao krivično djelo ”Izborna prevara”, te da se po kompletiranju predmeta dostavi izvještaj o počinjenom KD protiv lica D. M.

Filter 2019