Wed. Nov 30, 2022
ћирилица /латиница

Наочари и оловка са камером поново на бирачким мјестима у Источном Сарајеву

Извор: Филтер

У прегледу инцидената који су забиљежени током избора, а које објављује МУП Републике Српске, биљеже се нови инциденти и на подручју Источног Сарајева.

У 10.50 часова од стране полицијских службеника Полицијске станице Источна Илиџа, испред изборног мјеста у Улици Меше Селимовића, општина Источна Илиџа, уочено је лице Ж.Г. које је носило наочаре за снимање. Од стране полицијских службеника ПС Источна Илиџа наочаре су привремено одузете те је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево која је наложила да се наочаре привремено одузму, а да ће се о квалификацији накнадно изјаснити.

.У 13.50 часова од стране Општинске изборне комисије пријављено је да је на бирачком мјесту број у ОШ ”Петар Петровић Његош” општина Источна Илиџа лице М. А. Из Источне Илиџе, користила оловку са камером приликом попуњавања гласачког листића. По изјави именоване наведену оловку добила је од лица Д.М. Од стране полицијских службеника ПС Источна Илиџа оловка је привремено одузета а о наведеном обавијештен дежурни тужилац која је наведено квалификовала као кривично дјело ”Изборна превара”, те да се по комплетирању предмета достави извјештај о почињеном KД против лица Д. М.

Filter 2019