Sun. Dec 4, 2022
ћирилица /latinica

Naočarima snimali glasačke listiće

Izvor: Glas Srpske

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske do sada je na izborima zabilježeno sedam incidenata odnosno kršenja pravila i procedura.

– Štab Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske „Izbori 2022“ prati i preduzima mjere i radnje u cilju održavanja povoljne bezbjednosne situacije u Republici Srpskoj na dan opštih izbora u BiH-saopštio je MUP- RS te dao pregled incidenata u vremenskom periodu od 07.00 časova do 11.00 časova:

U 07.30 časova od strane predsjednika izbornog mjesta u OŠ “Sveti Sava” opština Istočno Novo Sarajevo prijavljeno da je lice V. J. na pomenutom izbornom mjestu pokušala da naočarama za snimanje nepoznate marke snimi listić. Navedeni predmet je privremeno oduzet od strane policijskih službenika PS Istočno Novo Sarajevo. O svemu  navedenom obavješten je dežurni tužilac OJT Istočno Sarajevo koja će se o kvalifikaciji događaja naknadno izjasniti.

 -U 09.30 časova prijavljeno da je u ulici Druge Sarajevske brigade, mjesto Vojkovići, opština Istočna Ilidža lice S. M. naočalima za snimanje snimio izborni listić koji mu je od strane izborne komisije oduzet. Licu su u PS Istočna Ilidža oduzete naočale te je o svemu navedenom obavješten dežurni tužilac koja će se o kvalifikaciji događaja naknadno izjasniti.

Filter 2019