Wed. Nov 30, 2022
ћирилица /латиница

Наочарима снимали гласачке листиће

Извор: Глас Српске

Према подацима Министарства унутрашњих послова Републике Српске до сада је на изборима забиљежено седам инцидената односно кршења правила и процедура.

– Штаб Министарства унутрашњих послова Републике Српске „Избори 2022“ прати и предузима мјере и радње у циљу одржавања повољне безбједносне ситуације у Републици Српској на дан општих избора у БиХ-саопштио је МУП- РС те дао преглед инцидената у временском периоду од 07.00 часова до 11.00 часова:

У 07.30 часова од стране предсједника изборног мјеста у ОШ “Свети Сава” општина Источно Ново Сарајево пријављено да је лице В. Ј. на поменутом изборном мјесту покушала да наочарама за снимање непознате марке сними листић. Наведени предмет је привремено одузет од стране полицијских службеника ПС Источно Ново Сарајево. О свему  наведеном обавјештен је дежурни тужилац ОЈТ Источно Сарајево која ће се о квалификацији догађаја накнадно изјаснити.

 -У 09.30 часова пријављено да је у улици Друге Сарајевске бригаде, мјесто Војковићи, општина Источна Илиџа лице С. М. наочалима за снимање снимио изборни листић који му је од стране изборне комисије одузет. Лицу су у ПС Источна Илиџа одузете наочале те је о свему наведеном обавјештен дежурни тужилац која ће се о квалификацији догађаја накнадно изјаснити.

Filter 2019