Изградња новог студентског дома тече планираном динамиком

Извор: Срна

Изградња новог студентског дома у Источном Новом Сарајеву, за који је обезбијеђено 7.500.000 КМ из буџета Републике Српске, иде планираном динамиком, изјавила је Срни директор Студентског центра Александра Бјелица.

Истакала је да је капацитет дома 220 кревета и да се нада би први студенти могли да се уселе почетком наредне академске године.

Бјелица је навела да су период изградње продужили непредвиђени радова, којима се морало приступити да не би била нарушена статика, чврстоћа и безбједност зграде.

– У договору са надзором, а то је Републичка дирекција за обнову и изградњу и заједно са извођачем радова процијенили смо да се треба приступити тим непредвиђеним радовима, што је продужило период изградње”, појаснила је Бјелица.

Она је додала да се тренутно изводе вањски и унутрашњи радови на згради.

Према њеним ријечима, план је да се радови неће прекидати у наредном периоду, јер ће се радити у затвореном простору.

Бјелица је рекла да ће се, након изградње новог дома, иселити из просторија које користе на Електротехничком факултету, али да ће студентима остати на располагању и стари дом, чији је капацитет 350 кревета.

– Искрено се надамо да ћемо са изградњом новог дома и бољим условима имати и повећан број студената заинтересованих за смјештај – додала је Бјелица.

Она је подсјетила на одлуку Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске према којој ће смјештај у студентским домовима бити бесплатан за све студенте који остваре право на студентски дом у Српској.

Бјелица је додала да ће студенти само плаћати мензу и то три КМ по дану, за три оброка.

Нови студентски дом је смјештен у Улици Стефана Немање, поред будуће зграде Ректората и Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву.

Filter 2019