Wed. Nov 30, 2022
ћирилица /латиница

Економски факултет Пале добио сертификат за изврсно образовање и истраживање у области туризма

Извор: Срна

На Економском факултету на Палама у понедјељак, 24. октобра, биће одржана свечана прослава поводом додјеле Тедквал (Tedqual) сертификата за програм „Туризам и хотелијерство“.

Сертификат је додијелила Академија Свјетске туристичке организације УН /УНСТО/, саопштено је из Економског факултета Пале.

„Уз техничку подршку УСАИД-овог пројекта одрживог туризма у БиХ, Економски факултет је предано радио годину дана на достизању Тедквал стандарда квалитета и унапређењу образовања у туризму. Захваљујући финансијској подршци Министарства трговине и туризма Републике Српске, званично смо предали апликацију у априлу“, наводи се у саопштењу.

У тренутку када се туристичка индустрија на свјетском нивоу суочава са енормним недостатком квалитетне радне снаге, Тедквал сертификат у право вријеме стиже у академску заједницу, истиче се у саопштењу.

Свечана прослава биће одржана у амфитеатру Економског факултета Пале са почетком у 11.00 часова. Обратиће се бројне званице са Универзитета у Источном Сарајеву, УСАИД мисије у БиХ, представници Министарства трговине и туризма Српске и Академије Свјетске туристичке организације УН.

Тедквал сертификат представља златни стандард у туристичком образовању, те је глобално препознат као синоним за изврсно образовање и истраживање у области туризма.

Filter 2019