“Дјечија недјеља” обиљежена у Источном Новом Сарајеву

Фото: Општина Источно Ново Сарајево

Извор: Филтер

Међународна манифестација „Дјечија недјеља“, која се ове године обиљежава од 3. до 9. октобра под слоганом „По-дијели радост, знање, љубав”, обиљежена је и у Источном Новом Сарајеву.

Поводом „Дјечије недјеље“ представници Општине Источно Ново Сарајево, предвођени замјеником начелника Александром Костовићем, данас су посјетили малишане, полазнике вртића „Патријарх Павле“, „Маца“ и „Вратите нам осмијех“.

Фото: Општина Источно Ново Сарајево

“Током данашње посјете, представници Општинске управе малишанима су подијелили слаткише и уручили пригодне поклоне, а најмлађи становници наше општине одужили су нам се веселим дружењем, осмијесима, унапријед припремљеним рецитацијама, те истакли своја права која су уз помоћ својих васпитача научили”, саопштено је из Општине Источно Ново Сарајево.

Фото: Општина Источно Ново Сарајево

Локална самоуправа, као и свих претходних година, подржава све активности и активно учествује у обиљежавању „Дјечије недјеље“ и даје свој максималан допринос поштовању дјечијих права и уважавања њихових потреба, а најбољи доказ за то је управо изградња објекта нове основне школе и дјечијег вртића у обухвату Регулационог плана „Центар 3“.

Фото: Општина Источно Ново Сарајево

Представници општинске управе поручили су да је обиљежавање „Дјечије недјеље“ одлична прилика да се побољша промоција права дјетета, друштвене бриге за дјецу и јачања одговорности свих субјеката заштите који брину о дјеци.

Истакли су да предшколски одгој има важан значај за будући живот дјеце, њихово здравље, учење, социјалне односе и развој у цјелини, а то је управо оно што се у овим вртићима дјеци свакодневно пружа.

Фото: Општина Источно Ново Сарајево
Filter 2019