Tue. Nov 29, 2022
ћирилица /латиница

Додик: Власт у Српској биће брзо формирана

Извор: Независне новине

Лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је да ће Република Српска након потврђивања избора врло брзо формирати власт, те да се о томе када ће бити формирана власт на нивоу БиХ ништа не може прогнозирати.

“Чим се потврде мандати мислим да се на формирање власти неће чекати дуго”, рекао је Додик новинарима након сједнице Предсједништва БиХ и састанка са предсједником Еврпске комисије Урсулом фон дер Лејен у Сарајеву.

Он је истакао да ће нова влада Републике Српске бити формирана веома брзо, а Народна скупштина одмах након инаугурације.

“Свакако мислим да неће проћи више од мјесец дана и да ћемо имати Владу и Народну скупштину у Републици Српској”, поручио је Додик.

Он је навео да ништа није познато када је ријеч о формирању власти на нивоу БиХ, преноси Срна.

“Питање је да ли овдје уопште треба власт, када се зауставља изградња гасовода у условима када цијели свијет и Европа вапе за гасоводима, умјесто да смо отворени и да било ко ко може доведе било какву инвестицију такве врсте, овдје се то упорно зауставља”, оцијенио је Додик.

Додик је истакао да се на нивоу БиХ све инвестиције упорно заустављају.

“Вјерујем да ће и будуће Предсједништво БиХ тако радити. И даље ће Жељка Цвијановић предлагати, али ће и даље они то одбијати. Због чега и у чему је смисао, зашто се овдје сједи и зашто се овдје долази?”, пита Додик.

Додик, који је актуелни српски члан Предсједништва БиХ, рекао је да то не разумије.

“Само нас спречавају да радимо и онемогућавају Републици Српској да се гради ‘Бук Бијела’, да се гради аеродром. Уосталом велики народни сабор који смо имали у Бањалуци прије неколико дана усвојио је платформу и рекао да се то неће трпјети. Ја ћу то као предсједник Републике Српске из дана у дан понављати и тражити да се поштују та опредјељења народа”, поручио је Додик.

Filter 2019