Tue. Nov 29, 2022
ћирилица /латиница

Двије особе ухапшене због снимка на којем је младић који се касније убио

Извор: Глас Српске

Радник бензинске пумпе Вељко Тришић (44) и Дражен Кудра (30) из Лакташа ухапшени су због видео-снимка на којем се налази Младен Дулића (22) из Лакташа који се објесио прије два дана, потврђено је „Гласу Српске“.

Тришића, како Глас сазнаје, терете да је сачинио спорни снимак, а Кудру да га је дијелио на друштвеним мрежама.

Из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале, саопштили су да су ухапшене двије особе због овог случаја.

– Полицијски службеници Полицијске станице Лакташи лишили су слободе В.Т. и Д.К. из Лакташа, због постојања основа сумње да су починили кривично дјело неовлашћено фотографисање. У току је криминалистичка обрада наведених лица. Све мјере и радње предузимају се уз сагласност и под надзором дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука – наводи се у саопштењу.

Додаје се да се тужилац изјаснио да се након комплетирања и докуменотвања предмета Окружном јавном тужилаштву Бањалука, против наведених лица достави извјештај о почињеном кривичном дјелу неовлашћено фотографисање.

Како Глас сазнаје, након испитивања осумњичени ће бити пуштени на слободу.

Мотив самоубиства није познат, али је непосредно прије тог чина Дулић због спорног снимка био исмијаван и прозиван на друштвеним мрежама.  На спорном снимку види се Дулић током пријављивања на посао и том приликом га Тришић исмијава, а након тога је снимак објављен на друштвеним мрежама. Послије тога је услиједило додатно понижавање младића.

Дулић ће бити сахрањен данас у Лакташима.

Filter 2019