Вук Драшковић проглашен непожељном особом у општини Пале

Фото: Општина Пале

Извор: Срна

Одборници Скупштине општине Пале једногласно су осудили изјаве политичара и књижевника Вука Драшковића у вези са дешавањима током протеклог рата и прогласили га непожељном особом на подручју ове општине.

Предсједник Скупштине општине Дамјан Шкипина рекао је да је Драшковић изговорио низ неистина о Палама на рачун Срба у протеклом рату.

Шкипина је новинарима након сједнице рекао да је закључак о проглашењу Драшковића непожељном особом донесен као одговор на иницијативу предсједника Надзорног одбора Олимпијског центра “Јахорина” Недељка Елека.

Елек је у допису Скупштини општине навео да је Драшковић 2. октобра, гостујући у јутарњем програму Телевизије “Прва”, изјавио да је “гранатама са Пала убијено 1.000 дјеце у Сарајеву”, те да такве лажи наносе огромну штету овој општини.

“Уколико не будемо реаговали и оваквим људима јасно ставили до знања да се не може лагати у јавном простору, оваквих изјава ће бити све више”, нагласио је Елек.

Елек је у иницијативи написао да су Пале туристички центар овог региона и да се не смије дозволити да овакви људи блате општину, становништво, али и огроман број посјетилаца и туриста који долазе овде.

“Проглашавањем Вука Драшковића персоном нон грата послаћемо поруку и осталима да прије него што изговоре неку такву лаж – два пута размисле”, поручио је Елек.

Filter 2019