Wed. Nov 30, 2022
ћирилица /latinica

Bokseri iz Srbije prvi put na pripremama na Romaniji

Izvor: Srna

Bokserska reprezentacija Srbije počela je na Sokocu pripreme u okviru kojih će u narednih deset dana bokseri iz Srbije trenirati na tartan stazi stadiona „Bara“, u Sportskoj dvorani i na Trim stazi „Taline“, rekao je Srni selektor ove reprezentacije Milan Piperski.

„Naših deset i dva boksera iz sokolačkog kluba treniraće ovde u narednih deset dana i maksimalno ćemo iskoristiti vreme i sve prirodne prelepe uslove koje pruža Romanija i njena nadmorska visina u ranu jesen“, istakao je Piperski.

On je naglasio da su bokseri iz Srbije prvi put na pripremama na Romaniji, gdje imaju sve uslove potrebne za vrhunskog sportistu i za dobru pripremu, tako da se nada da će i ove njihove biti uspješne, te zahvalio prijateljima koji su ih pozvali da dođu u ovo mjesto i pružaju im maksimalnu podršku.

Piperski je naglasio da krajem oktobra reprezentaciju Srbije očekuje veliki turnir međunarodnog karaktera u Sloveniji, za koji se, kako kaže, može reći da je mini svjetsko prvenstvo, te da bokseri moraju biti maksimalno spremni i motivisani.

Na Sokocu je sa uspješnim bokserima i perspektivnim šampionima Srbije prvi trener bokserske selekcije Srbije Kubanac Horhe Luis Frometa Matoš, čuveni kubanski trener koji već godinama živi u Srbiji, koji za uslove priprema na Sokocu i za smještaj u hotelu „Zlatni bor“ ima samo riječi hvale.

Trener sokolačkog bokserskog kluba „Glasinac“ Predrag Bartula izrazio je zadovoljstvo što je ovaj klub domaćin i organizator priprema bokserske reprezentacije Srbije, zahvaljujući predsjedniku Bokserskog saveza Srbije, Nenadu Borovčaninu Romanijcu koji živi i radi u Srbiji.

„Naš klub je zaslužio svojim odosnom na terenu, radom i postignutim rezultatima da zajedno sa uspješnim bokserima Srbije treniraju i sokolački mladi bokseri Luka Veljović i Rajko Tomović“, rekao je Srni trener „Glasinca“.

On je naglasio da je boravak boksera iz Srbije, kojima će biti na usluzi svi raspoloživi sportski tereni, Sportska dvorana, hotel „Zlatni bor“ i trim staza „Taline“, najbolja promocija ovog kraja u oblasti sportskog turizma i njajbolji način da šira sportska javnost čuje kakvim sve uslovima za boravak i treninge raspolaže područje opštine Sokolac.

Filter 2019