Бабаљ: СДС ће тражити понављање избора

Извор: Срна

Предсједник Градског одбора СДС Источно Сарајево Дарко Бабаљ изјавио је данас да ће ова странка тражити понављање избора.

Бабаљ тврди да су на контролном поновљеном бројању гласова за предсједника Републике Српске на 450, од укупно 528, бирачких мјеста у Бањалуци, Бијељини и Добоју утврђене нерегуларности.

“Молим Централну изборну комисију да због ситуације у Републици Српској каже да ли је истина ово што сам рекао”, рекао је Бабаљ на конференцији за новинаре у Источној Илиџи.

Он је рекао да је отварање врећа и поновљено бројање гласова само почетак, а да слиједе “још три-четири радње за доказивање изборних нерегуларности, међу којима је и ангажовање графолога”.

Бабаљ је навео да је утврђено да је у Општинској изборној комисији Соколац званични изборни акт овјерен печатом са двоглавим орлом и да је због тога тужилаштву предата кривична пријава.

Отварање врећа и контролно поновно бројање гласачких листића по службеној дужности на свим редовним бирачким мјестима у Републици Српској за ниво предсједника и потпредсједнике Републике Српске обавља се на основу наредбе ЦИК-а од понедјељка, 10. октобра.

Filter 2019