Tue. Nov 29, 2022
ћирилица /латиница

Апел потрошачима који се грију на струју

Извор: Филтер

“Према информацијама које “Електродистрибуција’’ а.д. Пале добија од својих теренских јединица постоје потрошачи електричне енергије који одустају од постојећих система гријања на дрво, плин или фосилна горива, и прелазе на гријање путем електричне енергије.

“Прикључци објеката које су изграђани ранијих година не могу поднијети прелазак потрошача на гријање електричном енергијом без значајне реконструкције, јер  нису пројектовани да поднесу оптерећење загријавања објекта на електричну енергију. Молимо потрошаче који се одлуче за загријавање објеката електричним гријачима да се обрате надлежним теренским јединицама ЗП ‘’Електродистрибуције’’ а.д. Пале, како би се провјериле техничке могућности електроенергетског прикључка и мјерног мјеста  и утврдило да ли прикључци задовољавају повећано оптерећење потрошача”, саопштено је из “Електродистрибуције” а.д, Пале.

Електроенергетски систем ЗП ‘’Електродистрибуције’’ а.д. Пале није пројектован да издржи максимално једновремено оптерећење објеката који се грију електричним гријачима, односно не може омогућити да већина објеката пређе на гријање на електричну енергију. Из овог предузећа упозоравају да би самовољно прикључење нових потрошача могло изазвати озбиљне посљедице, како на сам објекат, тако и на комплетан електроенергетски систем дистрибутивног подручја. 

                                                                                                         

Filter 2019