Јачање сарадње два града: Предсједница Скупштине Новог Сада у Источном Сарајеву

Извор: Филтер

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и предсједник Скупштине града Бранко Короман састали су се јутрос са предсједницом Скупштине града Нови Сад Јеленом Маринковић Радомировић.

“Поред институционалне сарадње на нивоу два града, успоставили смо званичну сарадњу и када је ријеч о туристичким организацијама и развојним агенцијама”, подсјетио је Ћосић.

Он је додао да као град имамо одличну прилику да унаприједимо наш живот у области културе ослањајући се на Нови Сад као Европску престоницу културе.

“Имамо одличне темеље и вријеме пред нама да продубљујемо наше пријатељство и искрено се радујем сваком новом сусрету и договору који ће ојачати сарадњу Новог Сада и Источног Сарајева”, поручио је градоначелник.

Предсједница Скупштине Новог Сада подсјетила је да су градови Источно Сарајево и Нови Сад, градоначелници Љубиша Ћосић и Милош Вучевић, прошле године у Новом Саду потписали Споразум о сарадњи два града, највиши правни акт у Републици Србији који регулише односе између локалних самоуправа.

“Данас сам на састанку са градоначелником Љубишом Ћосићем истакла важност одржавања везе и сарадње наша два у града у областима привреде, пољопривреде, туризма, спорта, културе, образовања и заштите животне средине и том приликом у име Града Новог Сада и градоначелника Милоша Вучевића честитала Дан и славу града”, навела је Маринковић Радомировић.

Filter 2019