Wed. Sep 28, 2022
ћирилица /латиница

Четири особе ухапшене, одузети аутомобили, новац и оружје (ВИДЕО)

Извор: Филтер

Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево јуче су на подручју Пала, ухапсили четири особе. Ухапшени су Т.П. из Пала, А.Ђ. из Српца, Е.Т. из Бихаћа и С.М. држављанина Републике Словеније, због више почињених кривичних дјела. Полиција је пронашла и одузела два аутомобила, „Polo“ и  „BMW“, ватрено оружје и 58.400,00 еура.

За лицем С.П. из Пала још увијек се трага, наводе из полиције.

“Лица иницијала Т.П. и С.П се сумњиче да су 18. септембра око 23.00 часа у угоститељском објекту у Палама физички напали лице Р.Г. из Пала нанијевши му тјелесне повреде, након чега С.П. испаљује хитац из ватреног оружја у плафон објекта. Такође, лице Т.П. се сумњичи да је физички напао полицијског службеника током вршења службене радње, након чега се наведеним возилима којим су управљали Е.Т. и С.М. са којим се налазио и А.Ђ. удаљавају у непознатом правцу”, саопштено је из ПУ Источно Сарајево.

Брзом интервенцијом полицијски службеници их проналазе, те извршеним претресом возила „Polo“, којим је управљао Е.Т. проналазе револвер и пет комада метака калибра 38 специјал, док у возилу „BMW“, којим је управљао С.М. проналазе новац у наведеном износу и четири мобилна телефона.

Оперативним радом полицијски службеници дошли су до сазнања да су наведена лица користила апартман у хотелу на Јахорини. Претресом је затечен А.Б. држављанин Републике Словеније, код ког су пронађене и одузете двије пвц кесице са садржајем суве зељасте материје која асоцира на опојну дрогу марихуна и два мобилна телефона, за шта је санкционисан у складу са чланом 4. Закона о производњи и промету опојних дрога Републике Српске.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево.

У току је документовање предмета, након ћега ће тужилаштву против осумњичених бити достављен извјештај о почињеним кривичним дјелима и то против Т.П. за почињена кривична дјела „Тјелесна повреда“, „Напад на службено лице у вршењу службене дужности“, против С.П. „Изазивање опште опасности“, „Тјелесна повреда“ и „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“, против Е.Т.  „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“, док ће против лица М.С.и А.Ђ. за сва надевена кривична дјела осумњичених, у вези са чланом 39.КЗ РС- Помагање.

Они ће у току дана уз извјештај бити предати у даљу надлежност тужилаштва, док се за С.П. још трага.

Filter 2019