Wed. Sep 28, 2022
ћирилица /латиница

Цртањем мурала завршен „Јахорина опен спејс хаб“

Извор: Срна

Умјетници су појединим јахоринским локацијама дали посебан печат, а треће издање ове седмодневне савремене умјетничке манифестације на Јахорини почело је 23. августа, саопштено је из Олимпијског центра „Јахорина“.

Четири цјелине које је подразумијевао програм овогодишњег „Јахорина опен спејс хаба“ оставиле су иза себе нова, прекрасна умјетничка дјела на више локација, настала на импозантној Голој Јахорини, наводи се у саопштењу.

Посљедњег дана догађаја, јуче је одржана мала радионица цртања мурала током које су креативни најмлађи умјетници украсили почетак ски-стазе „Новак Ђоковић“.

Учествовало је десеторо дјеце, међу којима и трогодишњак, са Пала, из Источног Сарајева и из Сарајева и креиран је први заједнички мурал на овим просторима кроз дјечију радионицу.

На завршној изложби у суботу, 27. августа, представљено је у Олимпијском бару на врху планине 19 радова о теми „Животињски свијет Јахорине“.

Директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић подсјетио је да су прве двије године овог догађаја иза себе оставиле прекрасне радове и мурале на улазу у Јахорину, на познатим „осмицама“, као и права ремек-дјела на зидовима тунела према Рајској долини, док од ове године посјетиоци могу да уживају у лијепом планинском пејзажу у просторијама Олимпијског бара, на врху планине.

„Историјским успјесима свакодневно доказујемо да љетна сезона на Јахорини може бити једнако успјешна као зимска“, истакао је Љевнаић.

Filter 2019