Wed. Sep 28, 2022
ћирилица /латиница

Црвени крст РС сутра обиљежава Свјетски дан прве помоћи

Извор: Филтер

Црвени крст Републике Српске у суботу, 10. септембра обиљежиће Свјетски дан прве помоћи, који се у свијету обиљежава сваке године у другој суботи, у мјесецу септембру.

“Свјесни смо да је у многим ситуацијама правовремено пружање прве помоћи од велике важности у спашавању људских живота. Свако од нас се врло често нађе у ситуацији да пружи прву помоћ другоме, а правилно пружена прва помоћ изузетно је значајна како за појединца, тако и за ширу заједницу”, поручују из Црвеног крста Републике Српске.

Ове године, Свјетски дан прве помоћи обиљежава се истицањем важности доживотног учења прве помоћи.

Пружање прве помоћи  је хумани чин који покреће људе у изградњи боље, сигурније и хуманије заједнице.

“Свјетски дан прве помоћи обиљежиће и општинске и градске организације Црвеног крста широм Републике Српске, а посебну пажњу посветиће активностима које ће допринијети ширењу информација о значају познавања метода и вјештина у пружању прве помоћи”, саопштено је из ове организације.

Поред редовних активности, општинске и градске организације Црвеног крста Републике Српске ће поводом обиљежавања Свјетског дана прве помоћи одржати показне вјежбе, контроле кутија прве помоћи, акције мјерења крвног притиска и нивоа шећера у крви, те извршити подјелу промотивно-едукативног материјала становништву.

Filter 2019