Thu. Dec 1, 2022
ћирилица /latinica

Usvojena odluka o kupovini poslovnog prostora za Turističku organizaciju

Izvor: Srna/Katera

Odbornici Skupštine opštine /SO/ Istočna Ilidža danas su na vanrednoj sjednici usvojili Odluku o kupovini poslovnog prostora za smještaj informativnog centra Turističke organizacije Istočna Ilidža, koja će djelovati u okviru gradske turističke organizacije.

Na današnjoj sjednici produženi su mandati vršiocima dužnosti direktora Centra za kulturu i informisanje i Sportsko rekreativnog centra.

Produženi su mandati vršiocima dužnosti članova Upravnih odbora ovih javnih ustanova, te vršiocima dužnosti članova Upravnog odbora Doma zdravlja Istočno Sarajevo.

Šef kluba odbornika SNSD-a Vladimir Ćosović rekao je da su podržali Odluku o kupovini poslovnog prostora za smještaj informativnog centra Turističke organizacije, kao i razrješenja i imenovanja određenih vršilaca dužnosti načelnika i članova upravnih odbora.

On je podsjetio da je na prethodnoj redovnoj sjednici Skupštine odbijen amandman kluba odbornika SNSD-a u vezi sa sanacijom Cabinog mosta, te upitao načelnika Marinka Božovića za šta je utrošeno 100.000 KM koje je opština Istočna Ilidža dobila od Vlade Republike Srpske.

Božović je odgovorio da su početkom godine odbornici usvojili Izvještaj u kojem je bio sadržan i ovaj iznos sredstava, koje je Vlada Republike Srpske doznačila opštini s ciljem sanacije štete nastale u poplavama. 

“Izvještaj je usvojen jednoglasno. U izvještaju je naznačen iznos sredstava koje je Vlada Srpske doznačila opštini Istočna Ilidža, a tiče se saniranja šteta nastalih usljed poplava na potezu međuentitetske linije, prije svega potez Kasindolske rijeke i njenog ulaska u urbani dio opštine Istočna Ilidža, te korita rijeke Željeznice do Krupačkih stijena”, rekao je Božović.

Božović je istakao da je pomenuti izvještaj upućen Vladi Republike Srpske, te da je opština Istočna Ilidža podijela zahtjev Ministarstvu odbrane BiH za pontonski most.

“Ministarstvo je odobrilo, ali je srpski član Predsjedništva stavio veto na tu odluku i taj most nikada nismo dobili”, rekao je Božović.

Opština Istočna Ilidža je, dodaje on, uradila projekat za tzv. Cabin most koji će biti moderan, širine 6 metara sa 1.5 metar pješačke staze sa obje strane, te projekat dijela Ilidžanske ulice koja ide od tog mosta do Gornjeg Kotorca.

“Govorimo o dionici dužoj od 300 metara i mostu, a sam projekat će biti budžetiran u 2023. godini i koštaće, u zbiru, 400.000 KM. To je veliki kapitalni projekat i treba ga uraditi kvalitetno” rekao je Božović.

Filter 2019