Wed. Nov 30, 2022
ћирилица /латиница

Тужилаштво тражи притвор за Новитовића

Извор: РТРС

Републичко јавно тужилаштво, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала упутиће данас судији за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци, приједлог за одређивање мјере притвора против в.д. директора Републичке управе цивилне заштите Милана Новитовића због основане сумње да је учинио кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлашћења.

Републички јавни тужилац мјеру притвора предложиће због околности које упућују на бојазан да би осумњичени боравком на слободи, кориштењем свог службеног положаја и функције коју обавља, могао предузети радње којима би ометао кривични поступак утицајем на свједоке у циљу прилагођавања њихових исказа интересима своје одбране, а све у намјери да избјегне или умањи своју кривичну одговорност, саопштено је из Тужилаштва.

Мјеру притвора тужилац ће предложити и због тежине кривичног дјела, односно чињенице да се истом на терет ставља квалификовани облик кривичног дјела злоупотреба службеног положаја или овлашћења за које је прописана казна затвора од једне до десет година.

Новитовић је ухапшен прије три дана, а полиција је јуче претресла више локација ради прикупљања доказа у овом случају.


Filter 2019