Mon. Oct 3, 2022
ћирилица /latinica

Trnovo: Svečano otvorene renovirane prostorije dnevnog boravka za djecu

Izvor: Srna

U Trnovu su svečano otvorene rekonstruisane i adaptirane prostorije Dnevnog boravka za djecu „Radost“ za šta je izdvojeno 40.000 KM.

Rekonstrukciju i adaptaciju prostorija finansirali su opština Trnovo i projekat „Aktivizam, angažman i odgovorna rješenja“ /MAKERS/, koji sprovodi Razvojni program UN /UNDP/, a podržava Fondacija „Portikus“, saopšteno je na sajtu opštine Trnovo.

Načelnik opštine Dragomir Gagović precizirao je da je opština Trnovo u građevinskom dijelu uložila 23.000 KM, a opremanje dnevnog boravka namještajem, IT opremom, poboljšanjem grijanja, te edukativnim i didaktičkim materijalom za djecu finansirao je UNDP u iznosu od 17.000 KM.

On je naglasio da su svečanim otvaranjem renovirane igraonice djeca dobila bolje i kvalitetnije uslove boravka što je jedna od aktivnosti prepoznata kroz mehanizam Lokalna dijaloška platforma, koji se primjenjuje kao mehanizam uključivanja građana u procese donošenja odluka, a implementira kroz projekat MAKERS.

Predstavnik UNDP-a na projektu MAKERS Selma Osmanagić Agović istakla je da joj je drago da su kroz ovaj projekat podržali inicijativu opremanja centra za djecu, te na taj način doprinjeli što kvalitetnijem pružanju usluga onima kojima je to potrebno.

„Nadamo se da će biti još sličnih inicijativa, te da ćemo zajednički raditi na tome da lokalne zajednice prepoznaju potrebe građana i adekvatno odgovore na njih“, istakla je Agovićeva.

Filter 2019