Сутра презентација програма подршке Мађарске пољопривреднцима

Извор: Срна

Градска управа Источно Сарајево позвала је заинтересоване пољопривредне произвођаче са подручја Сарајевско-романијске регије да сутра присуствују презентацији Програма подршке Владе Мађарске пољопривредницима у Републици Српској за набавку пољопривредне механизације, опреме и алата.

Презентација подразумијева представљање јавног позива за додјелу бесплатних средстава пољопривредницима, детаља о подршци и услова за пријаву на јавни позив, саопштено је из Градске управе.

Пољопривредници ће моћи да сазнају све о условима јавног позива, али и да добију одговоре на питања у вези са овим програмом.

Презентација ће бити одржана у згради Градске управе Источно Сарајево у 13.00 часова.

Помоћ пољопривредницима у Републици Српској је прва фаза подршке коју су у новембру прошле године договорили премијер Мађарске Виктор Орбан и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Први пројекат подразумијева додјелу бесповратних средстава пољопривредницима у Републици Српској до 70 одсто субвенција за набавку механизације, опреме и алата мађарске производње, а пољопривредници ће моћи да остваре право на средства у појединачном износу од 2.500 до 25.000 евра.

Filter 2019