Средњим школама уручено 40 универзитетских уџбеника

Извор: Срна

Декан Електротехничког факултета /ЕТФ/ Универзитета у Источном Сарајеву Божидар Поповић уручио је данас у Источном Новом Сарајеву универзитетски уџбеник “Увод у веб програмирање”, аутора Данијела Мијића, библиотекама Средњошколског центра Источна Илиџа и Средње школе “28. јуни”.
Поповић је истакао да су школе добиле по 20 уџбеника, те да ће средњошколци уз помоћ донираних уџбеника добити додатна знања која нису предвиђена планом и програмом образовања у средњим школама.

“Ово су знања која су данас у информатици најпотребнија, а тичу се веб програмирања и када се буду уписивали на неки од факултета ми препоручујемо да то буде ЕТФ Универзитета у Источном Сарајеву”, навео је Поповић и додао да ће овај факултет у наредном периоду наставити промоцију науке и знања у средњим школама у Српској.

Аутор књиге “Увод у веб програмирање” професор Данијел Мијић рекао је новинарима да садржај књиге покрива уводни дио области веб програмирања, те да у Источном Сарајеву постоји велики број ученика који своје школовање могу наставити на ЕТФ-у.

Мијић је навео да из разговора са наставницма зна да ђаци имају предмете Веб дизајн и Веб програмирање, те да књига може покрити наставу из тих предмета.

Директор Средње школе “28. јуни” Борис Брајовић истакао је да се у овој школи образују техничари информационих технологија, те да ће донирани уџбеници користити раду ове средњошколске установе.

“Наша средња школа образује техничаре тих смјерова и ученици су задовољни и заинтересовани упис. Надамо се да ће управо са радом у средњој школи и овом литературом постизати добре успјехе и да ће они бити будући студенти ЕТФ-а”, рекао је Брајовић.

Директор Средњошколског центра “Источна Илиџа” Бранка Kовачевић истакла је да ће донирани уџбеници послужити за унапређење знања и компетенција, посебно оним ученицима који постижу запажене резултате на такмичењима свих нивоа.

Ученик четвртог разреда Средње школе “28. јуни” Душан Перић навео је да ће дониране књиге бити значајне за образовни процес јер у наставном плану и програму тренутно нема много уџбеника за стручне предмете.

Filter 2019