Fri. Sep 30, 2022
ћирилица /латиница

Састанак са грађанима о изградњи моста на споју Илиџанске и Дерокове улице

Фото: Општина Источна Илиџа

Извор: Филтер

У Илиџанској улици, у Горњем Которцу, начелник Источне Илиџе Маринко Божовић састао се са становницима овог дијела општине.

Разговарано је о изградњи моста на ријеци Касиндолки, на мјесту споја Илиџанске и Дерокове улице (тзв. Цабов мост), који је уништен током поплава које су 2021. године погодиле Источну Илиџу.

Како је саопштено из Општине, Божовић представио пројекат моста ширине девет метара, од чега је ширина саобраћајнице шест метара, а двије пјешачке стазе широке су по 1,5 метар.

Фото: Општина Источна Илиџа

Божовић је обавјестио присутне граћане да је након израде идејног пројекта општинска администрација почела прикупљање неопходних дозвола, које су услов за израду главног пројекта, те планирање изградње моста у буџету Општине за 2023. годину.

Фото: Општина Источна Илиџа

“Заједно са пројектом моста у Буџету за сљедећу годину планирају се и средства за реконструкцију Илиџанске улице у дужини од 300 метара”, рекао је начелник Божовић.

Он је појаснио да ће се градити мост ових димензија због могућности изградње брзе цесте на магистралном путу М18. Тада би овај мост био једина повезница овог насеља са остатком општине, с обзиром на то да Илиџанска улица неће имати спој са магистралним путем М18.

Након састанка је саопштено и то да су становници овог дијела општине Источна Илиџа тражили су да се на овом дијелу ријеке Касиндолке  уради привремени пјешачки мост. На Божовићеву примједбу да је такав мост несигуран и да нико не може гарантовати безбједност пјешака, рекли су да ће они потписати захтјев за градњу и преузети одговорност за преласке преко привременог моста.

Фото: Општина Источна Илиџа
Filter 2019