Пјесма “Једина Српска” вјечна спрега “Београдског синдиката” и Српске

Извор: Срна

Kонцерт “Београдског синдиката” на шеталишту “Др Миодраг Лазић” у Источној Илиџи пун је симболике и представља најљепши завршетак љетне сезоне, изјавио је вечерас уочи концерта члан овог бенда Огњен Јанковић.

Јанковић је новинарима рекао да им је веома драго што коначно имају прилику да наступе у Источном Сарајеву, јер су им грађани са ових простора редовно у порукама постављали питање када ће доћи.

Он је додао да пјесма “Једина Српска”, која је њихов поклон Републици Српској, има шансу да остане као вјечна спрега између “Београдског синдиката” и Српске.

“Ми смо кроз шалу направили да то буде једна трилогија, с обзиром да је `Једина Српска` изашла након пјесама `Догодине у Призрену и `Свиће зора`. Често истичемо да матица српства више није у Србији, већ управо у Републици Српској, а за то има много разлога. Зато је пјесма најмање што Српска заслужује”, нагласио је Јанковић.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић рекао је да се вечерашњим концертом заокружује велики јубилеј – 30 година постојања ове локалне заједнице, који је у протеклом периоду обиљежен бројним активностима.

“Надам се да ће сви грађани Источне Илиџе, али и цијелог Српског Сарајева уживати у вечерашњем спектаклу, који ће приредити `Београдски синдикат` на новом шеталишту”, рекао је Божовић.

Filter 2019