Wed. Sep 28, 2022
ћирилица /latinica

Produžen rok za prijave za ugradnju solarnih panela

Izvor: Agencije

Elektroprivreda Republike Srpske produžila je rok za prijavu domaćinstava za Program energetske održivosti do 15 . oktobra ove godine zbog, kako je navedeno, velikog interesovanja građana.
Takođe, iz Elektroprivrede je upućen javni poziv za angažovanje 400 agenata za promociju ovog programa.

Budući promoteri će proći obuku koja će biti održana na više lokacija širom Republike Srpske , a sa odabranim kandidatima biće potpisan ugovor o djelu.

Pravo da se jave i da postanu promoteri Programa imaju svi nezaposleni punoljetni građani Republike Srpske, a zainteresovani se mogu prijaviti na nekom od 45 šaltera Javnog snabdijevanja

Kako je saopšteno iz Elektroprivrede, na taj način žele da dođu do svakog domaćinstva i građanima pruže detalje informacije o ovom veoma važnom programu.

Elektroprivreda RS je javni poziv za učešće u projektu ugradnje solarnih panela na krovove domaćinstava u sistemu kupac-proizvođač /prozjumer/ objavila 15. avgusta a rok za podnošenje zahtjeva bio je 30 dana.

Kako je tada navedeno, programom energetske održivosti domaćinstava u prvoj fazi će biti obuhvaćeno 50.000 domaćinstava u Republici Srpskoj, tačnije 50.000 fotonaponskih sistema instalisane snage od tri do sedam kilovata.

Filter 2019