Wed. Sep 28, 2022
ћирилица /латиница

Продужен рок за пријаве за уградњу соларних панела

Извор: Агенције

Електропривреда Републике Српске продужила је рок за пријаву домаћинстава за Програм енергетске одрживости до 15 . октобра ове године због, како је наведено, великог интересовања грађана.
Такође, из Електропривреде је упућен јавни позив за ангажовање 400 агената за промоцију овог програма.

Будући промотери ће проћи обуку која ће бити одржана на више локација широм Републике Српске , а са одабраним кандидатима биће потписан уговор о дјелу.

Право да се јаве и да постану промотери Програма имају сви незапослени пунољетни грађани Републике Српске, а заинтересовани се могу пријавити на неком од 45 шалтера Јавног снабдијевања

Kако је саопштено из Електропривреде, на тај начин желе да дођу до сваког домаћинства и грађанима пруже детаље информације о овом веома важном програму.

Електропривреда РС је јавни позив за учешће у пројекту уградње соларних панела на кровове домаћинстава у систему купац-произвођач /прозјумер/ објавила 15. августа а рок за подношење захтјева био је 30 дана.

Kако је тада наведено, програмом енергетске одрживости домаћинстава у првој фази ће бити обухваћено 50.000 домаћинстава у Републици Српској, тачније 50.000 фотонапонских система инсталисане снаге од три до седам киловата.

Filter 2019