Wed. Nov 30, 2022
ћирилица /латиница

Преминуо др Дејан Кафка

Извор: Филтер

“Са жаљењем вас обавештавамо да је након тешке и кратке болести преминуо наш дугогодишњи пријатељ и сарадник примаријус доктор Дејан Kафка, специјалиста дјечије хирургије”, саопштили су из Болнице “Србија”.

Биографија

Др Дејан Kафка рођен је 29. 5. 1961. године у Сарајеву, где је завршио основну и средњу школу, као и Медицински факултет Универзитета у Сарајеву 1985. године.
У периоду од 1985. од 1986. године запослио се на Институту за патологију Медицинског факултета Универзитета у Сарајеву као љекар обдукције, а затим стажира од 1986. од 1988. године на Kлиници за дјечију хирургију Универзитета у Сарајеву.

Од 1988. од 1992. године године био је на специјалистичком стажу на дјечијој хирургији на Kлиници за дјечију хирургију Универзитета у Сарајеву. У фебруару 1992. полаже специјалистички испит из дјечије хирургије.

Рат га је затекао у Kлиничком центру Универзитета у Сарајеву. Почетком јануара 1994. године са групом српских љекара и сестара ухапшен је и затворен у касарни Виктор Бубањ, само зато што се изјашњавао као припадник српског народа. Након ослобађања из заробљеништва, радио је за Болницу Касиндо од 1994. године. од 1996. године.

Од 1996. године до 2011. године био је запослен у Институту за здравствену заштиту мајке и дјеце Србије „др Вукан Чупић“ на Одјељењу за општу и абдоминалну хирургију.

Титулу примаријуса добија у септембру 2011. године.

На Kлиници за дјечију хирургију Kлиничког центра Бања Лука био је запослен до 2013. године.

У Заводу за здравствену заштиту дјеце и омладине Војводине почиње радио је од 2013. године до данас.

Др Дејан Kафка био је члан Српског љекарског друштва, Љекарског друштва Босне и Херцеговине, Секције дјечије хирургије, Удружења дјечијих хематоонколога Србије, Удружења ендоскопских хирурга Србије, ЕУПСА (European Pediatric Surgical Association) и АПСА (American Pediatric Surgical Association).

Протеклих 25 година долазио је у Болницу “Србија” на амбулантне прегледе и операције. Kао гостујући љекар оперисао је више од 1 000 пацијената у овој установи.

“Град Источно Сарајево и Болница “Србија” ће увек бити захвални доктору Kафки за све што је учинио за наш град и болницу и памтићемо га као великог и доброг човека”, саопштили су из Болнице “Србија”.
·

Filter 2019