Првенство Балкана у џудоу овог викенда у Палама

Извор: Филтер

Првенство Балкана у џудоу, за категорију млађих пионира и пионирки, одржаће се 24. и 25. септембра у спортској дворани „Пеки“ у Палама у организацији џудо клуба “Романија“. Овај клуб је организацију овог спортског догађаја добио од „Балканске џудо федерације“ и Џудо савеза БиХ.

Почетак такмичења је планиран за 10.00 часова и за први и за други дан такмичења, а свечано отварање заказано је 24. септембра са почетком у 16.00 часова у дворани „Пеки“.

“Ово првенство има велики значај за општину Пале, град Источно Сарајево и спорт у цјелини, с обзиром на то да на њему
учествује око 400 такмичара из 10 балканских земаља Србије, Румуније, Бугарске, Црна Горе, Грчке, Турске, Албаније, Сјеверне Македоније, Кипара и Босне и Херцеговине”, саопштили су из џудо клуба „Романија“.

Џудо клуб „Романија“ позива све љубитеље овог спорта да својим присуством увеличају такмичење уз напомену да ће се 25. септембра, након завршетка финалних борби Првенства Балкана, одржати и Првенство БиХ у џудоу за млађе сениоре и сениорке.

“Џудо је прилично популаран спорт на овим просторима. Овдје се одржавају бројна такмичења, џудо кампови и оснивају клубови, а из Источног Сарајева је неколико имена из свијета џудоа познато на глобалном нивоу”, поручили су из овог џудо клуба.

Filter 2019