Wed. Sep 28, 2022
ћирилица /латиница

Почиње обиљежавање јубилеја, 30 година постојања Универзитета у Источном Сарајеву

Извор: Срна

Универзитет у Источном Сарајеву обиљежиће јубилеј, 30 година постојања бројним културно-умјетничким активностима од данас до петка, 16. септембра, најављено је из ове високообразовне институције.

Првог дана обиљежавања јубилеја у Културном центру Источно Ново Сарајево у 17.00 часова планирано је отварање изложбе радова студената Академије ликовних умјетности Универзитета у Источном Сарајеву, а у 18.00 часова Свечана академија.

Сутра ће у амфитеатру Филозофског факултета Пале са почетком у 9.00 часова у организацији Универзитета у Источном Сарајеву и града Источно Сарајево, а под покровитељством предсједника Владе Републике Српске, бити отворен научни скуп „Улога и значај Српског Сарајева у стварању Републике Српске“. Изјаве за медије планиране су у 8.45 часова.

Истог дана, на Филозофском факултету у 17.00 часова биће уприличено потписивање Споразума о сарадњи између Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву и Института за савремену историју у Београду, у 18.00 часова промоција књиге „Спољна политика Русије у годинама југословенске кризе 1985-1995.“ аутора академика Јелене Гускове.

У 19.00 часова планирана је промоција монографије „30 година Универзитета у Источном Сарајеву“ у амфитеатру Филозофског факултета.

Посљедњег дана обиљежавања јубилеја, у петак, 16. септембра, у 9.00 часова предвиђена је посјета српском Војничком спомен-гробљу „Мали Зејтинлик“ на Сокоцу, а у 10.00 часова посјета манастиру Светог великомученика Георгија на Равној Романији. 

Filter 2019