Sat. Oct 1, 2022
ћирилица /latinica

Pale: Srednjoškolci u četvrtak obilježavaju Dan srpskog jedinstva

Izvor: Srna

Dan srpskog jedinstva biće obilježen u četvrtak, 15. septembra na Palama, gdje će srednjoškolci isticati zastave Srbije i Srpske, te učestvovati u šetnji pod nazivom „Domovina se brani knjigom i pesmom o nebu“.

Savjet učenika Srednjoškolskog centra „Pale“ će u okviru aktivnosti „Koliko nas, toliko zastava“ pozvati sve učenike da 15. septembra u školu donesu zastave Republike Srpske i Srbije, a svako odjeljenje biće fotografisano.

„Od tih fotografija biće sačinjena prezentacija za profile škole na `Fejsbuku` i `Instagramu`“, saopšteno je iz paljanskog Srednjoškolskog centra.

Iz Srednjoškolskog centra su najavili da će u 16.30 časova biti organizovana šetnja pod nazivom „Domovina se brani knjigom i pesmom o nebu“, koja će biti organizovana od ove škole prema Filozofskom fakultetu, pa ka
Hramu Svetog arhangela Gavrila na Palama i do gradskog trga.

Obilježavanje Dana srpskog jedinstva organizuje Tim za njegovanje kulture sjećanja i Savjet učenika Srednjoškolskog centra „Pale“.

Vlade Srpske i Srbije odlučile su da Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave zajednički praznuju 15. septembra, na dan kada je prije 102 godine u Prvom svjetskom ratu probijen Solunski front.

Filter 2019