Wed. Sep 28, 2022
ћирилица /latinica

Pale: Srednjoškolci i nastavnici u šetnji povodom Dana srpskog jedinstva

Izvor: Srna

Učenici Srednjoškolskog centra “Pale” zajedno sa nastavnicima danas su u šetnji, koju su nazvali “Domovina se brani knjigom i pesmom o nebu”, obilježili Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, koje su se i zavijorile u među omladinom.
Učenica četvrtog razreda Gimnazije Anđela Vuković istakla da je zajedno sa drugaricama nosila platno koje ima svoje značenje, a da su tu i tri djevojke obučene u različite boje.

“Obučena u crno predstavlja stradanje i bol svake srpske žene, djevojka u bijelom predstavlja čednost i nevinost svake žene i crvena devojka predstavlja vatru u genima svake Srpkinje koja će uvijek naći poslednji atom snage da se izbori za ono do čega joj je istinski stalo u životu”, rekla je Vukovićeva.

Vukovićeva kaže da ona predstavlja Kosovku devojku od koje je, kako smatra, potekla svaka Srpkinja.

Šetnja je organizovana od Sredonjškolskog centra prema Filozofskom fakultetu, pa ka Hramu Svetog arhangela Gavrila na Palama i do gradskog trga.

Učenik četvrtog razreda Srednjoškolskog centra Katarina Mandić rekla je novinarima da nose poruku da je jako važno očuvati srpsku zastavu, njene boje i da se svaki dan treba boriti za jedinstvo.

Filter 2019