Wed. Sep 28, 2022
ћирилица /латиница

Општина Источна Илиџа суфинансира боравак дјеце у вртићима

Извор: Срна

Начелник општине Источна Илиџа уручио је данас уговоре о суфинансирању трошкова боравка дјеце у вртићима на подручју ове локалне заједнице за 67 корисника ових услуга.
Родитељи дјеце која похађају три вртића на подручја Источне Илиџе мјесечно ће добијати 100 KМ за једно дијете.

“Општина Источна Илиџа већ неколико година заредом финансира трошкове боравка у приватним вртићима, за шта се на годишњем нивоу издваја више од 100.000 KМ”, навео је начелник општине Маринко Божовић.

Он је додао да породице чија примања по члану износе мање од 400 KМ имају право на мјесечну финансијску помоћ од 100 КМ за једно дијете, док они чија су примања по члану већа од 400 KМ имају право на једнократну финансијску помоћ од 500 KМ.

“Један од критеријума који је неопходно испунити јесте да оба родитеља имају стално мјесто боравка на подручју општине Источна Илиџа”, рекао је Божовић.

Данка Минић, мајка троје дјеце од којих двоје похађа вртић, истиче да је захвална на овом виду подршке који много значи родитељима у Источној Илиџи.

Далиборка Томић, која је већ трећу годину корисник помоћи коју пружа ова локална заједница, рекла је да ова помоћ много значи родитељима и да они подржавају сваку акцију која помаже грађанима.

Filter 2019