Wed. Sep 28, 2022
ћирилица /латиница

Најуспјешније Балканско првенство до сада: 22 медаље за џиу џицу клуб “Славија”

Извор: Филтер

У Бања Луци је од 15. до 18. септембра одржано 17. Балканско првенство у џиу џици за све узрасте. Учествовало је 795 такмичара из 19 држава.

Организатор овог такмичења је био савез Републике Српске у сарадњи са Балканском и Европском џиу џицу Федерацијом, а такмичење је замишљено као отворено првенство Балкана.

У склопу репрезентације Републике Српске наступио је 31 такмичар џиу џицу клуба Славија, који су на овом првенству поносно представљали свој клуб, општину Источно Ново Сарајево и град Источно Сарајево.

“Такмичари овог клуба освојили су чак 22 балканске медаље, што представља најуспијешније балканско првенство у 14 година постојања клуба. Након овог првенства, клуб је богатији за 7 првака Балкана, 5 вицепрвака Балкана и 10 бронзаних медаља”, саопштили су из џиу џица клуба “Славија”.

Прваци Балкана су Бојанић Лука, Антуновић Милан, Петровић Kристијан, Kењић Бориша, као и Ждрале Анђела, Ждрале Ања и Матић Лазар.

Вицепрваци Балкана постали су Нишић Урош, Иконић Димитрије, Бујак Давор, Елек Миа и Митрић Kатарина.

Бабаљ Данијел, Рајак Нина, Иконић Димитрије, Илић Алексеј освојили су бронзане медаље као и Бојанић Урош, Дамјановић Данијел, Ристић Слободан, Мандић Милан, Шантић Филип и Нишић Теодора.

“Џиу џицу клуб Славија још једном је потврдила системски рад кроз све селекције клуба освојивши највећи број Балканских медаља у конкуренцији клубова џиу џицу савеза Републике Српске”, поручили су из овог клуба.

Такмичари џиу џицу клуба “Славија” наступиће на међународном турниру “Источно Сарајево Опен 2022” који ће се одржати 15. октобра у Источном Сарајеву у организацији овог клуба, затим Свјетско првенство у Абу Дабију крајем октобра на којем ће се окупити најбољи такмичари свијета и почетком новембра на међународном турниру у Бару у Црној Гори.

Filter 2019