Из општинског буџета 60.000 КМ за пројекте заједница етажних власника

Извор: Филтер

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић потписао је уговоре са 112 представника заједница етажних власника, који су аплицирали на Јавни позив за суфинансирање пројекта заједница етажних власника.

Суфинансирање пројеката по овом позиву врши се средствима из буџета Општине за 2022. годину у укупном износу од 60.000,00 КМ.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић истакао је да су наведена средства издвојена за потребе које су исказали представници заједница етажних власника, те додао да највећи дио бити употријебљен за набавку противпожараних апарата.

“Приоритет је противпожарна заштита, јер смо у претходном периоду имали три пожара у стамбеним објектима и жеља нам је да то у наредном периоду спријечимо”, нагласио је Катић.

Дио средстава намијењен је и за санацију кровова, поправку интерфона и других пројеката које су кандидовали власници станова.

„Ове године пријављен је рекордан број заједница етажних власника стога ћемо у буџету за наредну годину покушати да повећамо средства за ове намјене“, рекао је Катић.

Filter 2019