Wed. Sep 28, 2022
ћирилица /латиница

Двије особе ухапшене два пута у истом дану због различитих кривичних дјела

Извор: Глас Српске

Двије особе које су у четвртак рано ујутро ухапшене због кријумчарења људи, а нешто касније пуштене, поново су лишене слободе истог дана у вечерњим сатима због другог дјела.

Наиме, у четвртак навече у 23.15 сати у мјести Остојићи, општина Трново (ФБиХ), полицијски службеници ПУ Хаџићи и Трново су контролисали двије особе у паркираном аутомобилу ситроен Ц5.

Утврђено је да се ради о Е.М., рођен 1995. године у Сребреници, настањен у Сарајеву и И.Х., рођена 1981. године у Бихаћу, гдје је и настањена, са боравком у Сарајеву.

Незванично, ради се о Едиму Мухамедовићу и Ирмани Хусетић.

Приликом прегледа код њих су пронађене и одузете двије ручне бомбе и два пакетића спида. Они се доводе у везу са пријављеним кривичним дјелима изазивања опште опасности на штету Ф.Е. из Трнова извршена у ранијем периоду.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево који је наложио да се наведене особе лише слободе, због постојања основа сумње да су починиле кривична дјела изазивање опште опасности, посједовање и омогућавање уживања опојних дрога и недозвољено држање оружја или експлозивних материја.

Осумњичени су предати у просторије за задржавање особа лишених слободе МУП-а Кантона Сарајево.

Тог дана већ били ухапшени па пуштени из СИПА-е.

Занимљиво је да су они раније тог дана већ били ухапшени по другом основу, како се наводи и у ранијем полицијском саопштењу тог дана.

“Полицијски службеници Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево лишили су слободе Е.М., М.К. и И.Х. из Сарајева, због постојања основа сумње да су починили кривично дјело кријумчарење људи”, наводи се у раније саопштењу.

Они су приликом контроле од стране полицијских службеника на подручју општине Илиџа затечени да у два моторна возила ситроен Ц5 превозе 12 миграната, за које је провјерама утврђено да је њих седам евидентирано код надлежне Службе за послове са странцима, док пет није пријављено надлежној служби, нити посједује личне документе.

О томе је упознат дежурни тужилац Тужилаштва БиХ који је наложио да се особе лишене слободе и пет миграната који нису пријављени надлежној служби предају на даљи рад полицијским службеницима Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА).

Имајући у виду да је из једног од наведених возила одбачена пушка НН марке и калибра, као и да се у возилима налазила одређена количина муниције и материје која асоцира на опојну дрогу, о наведеном је обавијештен дежурни тужилац Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, те је по наредби Општинског суда у Сарајеву извршен претрес наведених возила којом приликом је пронађено 12 комада метака непознатог калибра и одређена количина материје која својим изгледом асоцира на опојне дроге спид, екстази и марихуану, преноси klix.ba.

Filter 2019