Влада Српске одобрила средства за помоћ младима, ево како да се пријавите

Извор: Глас Српске

Влада  Републике Српске донијела је данас Одлуку о одобрењу новца из буџета РС за исплату једнократне новчане помоћи младима у Републици Српској од по 100 КМ, коју ће млади моћи да реализују од 5. до 25. септембра 2022. године.

Ово је други пут да Влада Републике Српске, с циљем подршке материјалном статусу младих, реализује овакав вид подршке, што је, како кажу у Влади РС, посебно значајно на почетку школске године.

“Велика заинтересованост за прву траншу, када се за подршку регистровало више од 130.000 младих, указује на чињеницу да је Влада Републике Српске доносећи Одлуку о исплату једнократне помоћи реаговала на адекватан начин, дајући подршку средњошколцима, студентима и младима. Сви они који су већ добили једнократну помоћ у јулу, биће исплаћени по аутоматизму, док ће они који имају између 16 и 29 година, а још нису регистровани, моћи да се пријаве путем апликације на порталу Министарства финансија Републике Српске”, саопштено је из Владе РС.

Влада Републике Српске донијела је данас и Одлуку о додјели једнократне помоћи дјеци погинулих бораца која нису запослена.

Појединачна једнократна помоћ износи 1.000 КМ и биће исплаћена у септембру и то према евиденцији Завода за запошљавање Републике Српске.

Filter 2019