Више од 200 малишана на Палама обиљежило Дан без аутомобила

Извор: Срна

Више од 200 дјеце на Палама данас је обиљежило Свјетски дан без аутомобила, а имали су прилику да покажу шта су научили од полицијских службеника о учешћу у саобраћају.
Тим поводом био је на један час обустављен саобраћај у Улици Милана Симовића, гдје су дјеца цртала на асфалту.

Директор Дјечијег центра “Бубамара” Вања Југовић рекла је да је из вртића учествовало 90 дјеце и да су се радо одазвали акцији.

Она је додала да се на овај начин његује дух екологије и даје на значају заштити животне средине.

Директор Основне школе “Пале” Александар Рајић рекао је да су данас основци заједно са предшколцима и уз подршку средњошколаца упутили поруку на важан еколошки дан и да би показали људима да улице могу бити слободне и безбједне.

Начелник Сектора полиције у Полицијској управи Источно Сарајево Милан Чворо рекао је новинарима да су данашње планиране активности у оквиру кампање “Заштитимо дјецу у саобраћају”, коју организује Министарство унутрашњих послова Републике Српске.

Чворо је додао да су полицијски службеници током кампање спровели и едукативна предавања у основним школама на подручју Управе.

Портпарол Полицијске управе Источно Сарајево Весна Стокановић рекла је да је циљ кампање првенствено заштита учесника у саобраћају, посебно дјеце, као и подизање свијести и одговорности возача, али и кориштење алтернативних врста превоза бар један дан у години.

“Данас смо послали снажну поруку возачима моторних возила да бар један час можемо без аутомобила, односно да се служимо другим алтемативним превозом, али и да заштитимо и животну средину. Малишани су показали да су наше превентивне активности током кампање биле успјешне јер су данас показали шта су научили од полицијских службеника”, изјавила је Стокановићева.

Filter 2019