Wed. Sep 28, 2022
ћирилица /латиница

Виктору Нишићу прва награда на литерарном конкурсу о теми “Љубав нема боље дане”

Фото: КСЦ Пале

Извор: Срна

Додјелом награда ученицима чији су радови изабрани као најбољи на литерарном конкурсу о теми “Љубав нема боље дане” по мотивима поезије Душка Трифуновића данас је на Палама завршена манифестација посвећана овом српском пјеснику и књижевнику.

Прво мјесто на литерарном конкурсу освојило је Виктор Нишић, друго Стефан Шубара, док треће дијеле Мелина Крунић и Ивана Пухалац.

Ученик осмог разреда Основне школе “Свети Сава” из Источног Новог Сарајева Виктор Нишић рекао је новинарима да воли да пише пјесме и приче и да су га инспирисале лектире и писци.

Он додаје да је писао о љубави, како се треба вољети данас јер сутра може да “нас” нема и да љубави не треба тражити мане.

Директор Културно-спортскиг центра Пале Славка Брезо рекла је новинарима да је задовољна манифестацијом која је трајала три дана, те да је на литерарни конкурс пристигло 30 радова.

Фото: КСЦ Пале

Прије додјеле награда писац Тоде Николетић одржао је у сали Културног центра Пале интерактивни част под називом “Дјеци у част”.

Он је истакао да је битно са дјецом комуницирати јер су они највећи потенцијал.

– У малим ципелама спавају гени и наше је да те ципеле добро његујемо, чувамо и поспјешимо како би они постали идентитет нашег народа – рекао је Николетић.

У забавном дијелу програма учествовали су ученици паљанског одјељења Школе за основно музичко образовање.

Фото: КСЦ Пале

Покровитељи манифестације су општина Пале, Град Источно Сарајево и Министарство просвјете и културе Републике Српске.

Душко Трифуновић рођен је у Сијековцу, код Брода, 1933. године. Прву књигу издао је са 25 година по доласку у Сарајево.

Написао је око 20 књига поезије, четири романа и неколико драма, а сматра се заслужним за креирање сарајевске рокенрол школе.

Аутор је текстова пјесама најпознатијих пјевача и рок група некадашње Југославије, међу којима су: “Бијело дугме”, “Индекси”, Здравко Чолић…

Остаће упамћен и као аутор култне емисије на Телевизији Сарајево “Шта дјеца знају о завичају”. По избијању рата у БиХ 1992. године избјегао је у Нови Сад, гдје је и умро 2006. године.

Сахрањен је у Сремским Карловцима.

Filter 2019