Mon. Oct 3, 2022
ћирилица /latinica

Večeras humanitarni turnir „Trojka iz bloka“

Izvor: Srna

U Istočnom Sarajevu večeras će biti odigran šesti humanitarni turnir „Trojka iz bloka“.

Koordinator sportsko-humanitarnog turnira „Trojka iz bloka“ Marko Maunaga izjavio je Srni da je na području Istočnog Sarajeva, uz pomoć sponzora humanitarnih događaja i svih učesnika do sada prikupljeno 70.000 KM.

„Pomogli smo 23 porodice sa ukupnim vrijednošću pomoći od 120.000 KM. U prvoj polovini godine smo prikpili sredstva za dvije porodice Makere iz Ljubinja i Bratiće iz Bileće“, naveo je Maunaga.

On je precizirao da su porodici Makare pomogli da im bude završena kuća, dok su radovi kod Bratića još u toku.

„Do sada je uloženo nekih 30.000 KM i ostalo je još da uradimo unutrašnju stolariju“, rekao je Maunga, ističući da će u Bratuncu, takođe, biti pomognuta izgradnja kuće porodici Ilić.

Maunaga je pozvao sve ljude dobrog srca koji su prethodnih godina na najljepši način predstvili Istočno Sarajevo da i večeras budi dio ovog humanitarno sportskog spektakla.

Turnir je zakazan za večeras u 19.00 časova na košarkaškim terenima u Parku Gavrila Principa, a u slučaju loših vremenskih uslova, biće održan u staroj dvorani Sportsko-rekreacionog centara „Slavija“.

Humanitarni turnir prvobitno je bio planiran za 27. avgusta ali je tada odgođen zbog najavljenih loših vremenskih prilika. 

Filter 2019