Wed. Sep 28, 2022
ћирилица /латиница

Бициклисти пишу историју: Тим Република Српска учествује на Трци кроз Србију!

Извор: Глас Српске

Послије пуних 29 година бициклистички тим Република Српска учествоваће на Трци кроз Србију, а с обзиром на све околности можемо рећи да је ово историјски корак за спорт у Српској. Бициклисти из шест земаља предвођени Ђорђем Лазаревићем из Источног Сарајева браниће боје Српске током четири етапе на 62. издању најстарије трке у региону

Аплауз који су синоћ током свечаног отварања добили у Пожаревцу говори да ће имати велику подршку током трке, а први човјек тима Владимир Куваља срећан је и поносан због овог корака.

“Формирали смо тим Република Српска у тренуцима када се сусрећемо са константним притиском Међународне бициклистичке уније (УЦИ) која захтијева да на нашој најјачој трци “Београд – Бањалука” не смију бити истакнути симболи Српске. Већ је познато је шта смо им одговорили на те захтјеве, а сада и наступамо под именом Република Српска. Прошло је пуних 29 година од нашег посљедњег учешћа на Трци кроз Србију под овим именом и могу да кажем да сам врло поносан на овај тим. Велику подршку добили смо од министарства породице, омладине и спорта, предсједница Републике Српске, те српског члана Предсједништва БиХ”, рекао је Куваља.

Лазаревић је истакао да је срећан што ће наступити у дресу Републике Српске, те поручио да ће дати све од себе да његов тим буде у првој половини каравана који броји 27 екипа. Данас стартује прва етапа од Пожаревца до Мионице.

Filter 2019