Mon. Oct 3, 2022
ћирилица /latinica

Ćosić i Bjelica dogovorili bitne projekte na području grada

Izvor: Srna

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica dogovorili su danas da zajednički podrže projekat rekonstrukcije glavne saobraćajnice u Sokocu vrijednosti 300.000 KM.

Ćosić i Bjelica očekuju da će u narednih mjesec dana Gradska uprava raspisati javni tender za realizaciju ovog projekta.

„Uvijek sam isticao da je Sokolac, pored toga što je po površini najveća opština u sastavu grada Istočno Sarajevo, veoma značajna lokalna zajednica koja ima i ozbiljne privredne i poljoprivredne potencijale. Opština Sokolac na svojoj teritoriji ima i institucije koje su značajne, kako za lokalni, tako i za nivo Republike Srpske“, naveo je Ćosić.

Ćosić je rekao da je podrška koja dolazi od odbornika skupštinske većine u Sokocu dovela do dogovora i usaglašavanja budućih aktivnosti koje će biti zajednički realizovane u Sokocu.

„Gradska uprava i opština Sokolac iskazale su interes da zajednički kupimo objekat autobuske stanice i time riješimo problem stacionarnog saobraćaja u Sokocu. U narednim danima ćemo razgovarati i, vjerujem, o tome napraviti konkretan i konačan dogovor sa sadašnjim vlasnikom autobuske stanice“, naglasio je Ćosić.

Osim ova dva najbitnija projekta, dogovoreno je i da se zajednički finansira izgradnja kanalizacionog kolektora u Knežini, za šta je Gradska uprava već obezbijedila 50.000 KM.

„Ukoliko bude potrebe za dodatnim sredstvima, sigurni smo da ćemo ih zajednički uspjeti obezbijediti. Što se tiče planinara, Grad Istočno Sarajevo je već kroz dodjelu sredstava nevladinim organizacijama podržao aktivnosti Planinarskog društva `Glasinac`, ali ćemo u narednih desetak dana obezbijediti i dodatnu podršku kako bi se u potpunosti završilo opremanje planinarskog doma na Sokocu“, dodao je Ćosić.

Kada je riječ o kapitalnim projektima, gradonačelnik Istočnog Sarajeva kao jedan od najznačajnijih na području opštine Sokolac naveo je izgradnju vikend naselja na Romaniji, koja može biti realizovana kroz projekat Soko grada.

„Ovo je projekat koji ćemo zajednički kandidovati prema Vladi Republike Srpske i svim zainteresovanim investitorima. Takođe, pružio sam punu podršku načelniku Bjelici u dovođenju njemačkih investitora koji bi gradili solarnu elektranu na području opštine Sokolac“, dodao je Ćosić.

Filter 2019