Wed. Sep 28, 2022
ћирилица /латиница

Цетиње: Од Калуђеровића одузет пиштољ, Бориловићева породица на сигурном

Извор: Танјуг

Полиција је од Цетињанина Ненада Нена Калуђеровића, који је јуче у својству грађанина саслушан у Вишем државном тужилаштву, одузела пиштољ који ће бити предмет даљих вјештачења, пишу Вијести.

Калуђеровић је саслушан поводом трагедије на Цетињу, у којој је Вук Бориловић усмртио 10 особа прије него што је убијен, а Калудеровић је довођен у везу са његовом ликвидацијом.

Начелник станице криминалистичке полиције за сузбијање крвних деликата у Центру безбједности Подгорица Срђан Кораћ изјавио је на ТВ Вијести да се саслушавају свједоци, као и да ће бити обављен већи број вјештачења у Клиничком центру.

Тренутно се чека балистички налаз.

-Увиђајни поступак је у току, по налогу тужиоца биће спроведен велики број вјештачења – навео је Кораћ.

Рекао је да је породица Бориловића на сигурном и да надлежни немају „информације које указују да ће бити крвне освете“.

Кораћ је поручио да ће бити предузети све мјере и радње да та породица буде безбједна, нагласивши да они не могу бити одговорни за почињени злочин.

-Очекујем да то разумију сви грађани Цетиња и породице оштећених. Сви разумијемо њихову тугу и бол, али морамо бити разумни и свјесни да они нису одговорни за злочин – истакао је Кораћ.

Повријеђени у стравичној пуцњави на Цетињу, који су збринути у Општој болници “Данило Први”, каже љекар  ове здравствене установе Драган Сорат, стабилног су општег здравственог стања.

Сорат је навео да је пацијент А.Д. (31) на конзервативном третману и да ће на лијечењу остати до даљег, док ће Д.Ч. (87)  наредног дана бити пуштена кући, преноси РТЦГ.

У пуцњави у цетињском насељу Медовина, у близини Владиног дома, убијено је 11 особа, међу којима је и нападач Вук Бориловић, док је шест рањено.

Према званичним подацима, нападач је у петак у 15.30 часова ушао у стан код својих подстанара и на вратима убио једанаестогодишњака, потом његовог три године млађег брата, а онда кроз прозор пуцао и у њихову мајку.

Након што их је усмртио, позвао је њиховог оца рекао му да му је побио фамилију.

У наредних 45 минута, у кругу од 80 метара од своје куће, убио је још седам људи и ранио шесторо.

Полиција је саопштила да је у Бориловића испалила 20 метака и да се утврђују околности злочина и да ли је убица преминуо код посљедица тешког рањавања или метка који је накнадно испалио један грађанин.

Filter 2019