У појачаним контролама пумпи у Српској нафташи кажњени са још 175.300 марака

Извор: Глас Српске

У појачаним контролама бензинских пумпи у Српској од 15. августа  тржишна инспекција је у 19 случајева утврдила одређене неправилности те  издала 38 прекршајних налога у вриједности од 175. 300 КМ.

У Инспекторату РС навели су да су у протеклих 15 дана контролисали 30 бензинских пумпи. 

Подсјетили су да је тржишна инспекција од почетка марта ове године па све до 30. јула извршила 181 ванредну контролу бензинскиh пумпи. У 115 случајева утврђене су одређене неправилности на основу чега су инспектори издали 230 прекршајних налога, чија врijедност премашује 1.672.000 КМ . 

Главни Републички тржишни инспектор Радивоје Гаврић, посебно се осврнуо на „одмјеравање“, казни од стране надлежних судова оним субјектима који су тражили судско одлучивање.

“Наиме упркост чињеници да је одређен број субјеката на суду признао кривицу за прекршај утврђен од стране тржишне инспекције а самим тим и за незаконито стечену добит, суд је одлучио да субјекта казни само условно”, рекао је Гаврић.   

Трговцима који обављају дјелатност трговине на велико нафтним дериватима Уредбом прописује се максимална велепродајна маржа у апсолутном износу од 0,06 КМ по литру деривата. Трговцима који обављају дјелатност трговине на мало нафтним дериватима прописује се максимална малопродајна маржа у апсолутном износу од 0,25 КМ по литру деривата.

Filter 2019