Ускоро почиње изградња нове основне школе у Источном Новом Сарајеву

Фото: Фото Васке

Извор: Срна

Помоћник министра за предшколско и основно васпитање и образовање Републике Српске Наташа Цвијановић данас је са начелником Источног Новог Сарајева Јованом Kатићем обишла локацију на којој би ускоро требала почети градња нове основне школе за коју је Влада Републике Српске издвојила 4,5 милиона KМ.


Цвијановићева је рекла новинарима да је општина Источно Ново Сарајево у законском року поднијела захтјев Министарству просвјете и културе, урађен је елаборат о потреби изградње основне школе, након чега је Министарство процијенило да је неопходно градити овај објекат.

Фото: Фото Васке

“Слиједи цјелокупна процедура, дефинисање шта треба да има један објекат основне школе да би се основао и био регистрован. То је 18 одјељења, то јест учионица, одговарајући кадар, а наставни план и програм који се примјењује у цијелој Републици Српској примјењиваће се и овдје”, навела је Цвијановићева.

Kатић је истакао да ће се нова основна школа налазити у обухвату регулационог плана “Центар три”, те да је помоћник министра заслужна за њену изградњу.

“Данас смо утврдили све ствари које се тичу расписивања јавне набавке и заједнички је припремамо како бисмо уклонили све евентуалне жалбе и препреке, јер смо у претходном периоду имали много опструкција на онову неоснованих жалби”, рекао је Kатић.

Он је додао да ће ускоро бити објављена јавна набавка за изградњу школе чији ће капацитет бити 650 ученика.

Kатић очекује да ће градња нове основне школе бити готова до почетка наредне школске године, а поред изградње овог објекта ради се и на изградњи новог вртића у Источном Новом Сарајеву.

Он је додао да је упознао Цвијановићеву да се упоредо гради нови вртић и да се припрема тендерска документацију, те да ће врло брзо бити расписана јавна набавка за његову изградњу.

Фото: Фото Васке

“То су два кључна објекта у области образовања која ће красити нашу општину и они су пријека потреба за становнике Источног Новог Сарајева”, нагласио је Kатић.

Помоћник министра за предшколско и основно васпитање и образовање Републике Српске Наташа Цвијановић је у оквиру посјете Источном Новом Сарајеву посјетила ресурсни центар за инклузивно образовање у Основној школи “Свети Сава”, те одржала састанак са начелником Kатићем на којем је упозната о свим активностима које се спроводе у овој локалној заједници.

Filter 2019