Mon. Oct 3, 2022
ћирилица /latinica

„Trojka iz bloka“ 11. septembra u Palama

Izvor: Filter

Sportsko – humanitarna manifestacija „Trojka iz bloka“ biće održana u nedjelju, 11. septembra, na igralištu u novom parku pored Osnovne škole „Pale“.

„Prethodnih godina, “Trojka iz bloka” organizovana je ispred hrama Sabora Svetog Arhangela Gavrila na Studentskom trgu u Palama, međutim, ove godine došlo je do promjene lokacije, zbog toga što želimo da popularizujemo sportska igrališta širom naše opštine“, saopštili su organizatori.


Manifestaciju već tradicionalno organizuju Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“, u saradnji sa lokalnom ekipom „Streetball Pale“, a cilj je prikupljanje materijalnih sredstava za pomoć socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

„Riječ je humanitarnom takmičenju u brzom šutiranju trojki na koji su dobro došle sve generacije“, istakli su iz Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“.


Program počinje u 18.00 časova, prijava za učešće na ovoj manifestaciji iznosi 5.00 KM.

U neposrednoj blizini igrališta biće i butik gdje će građani moći kupiti neke od proizvoda humanitarne organizacije “Srbi za Srbe”.


„Pozivamo sve ljude dobre volje da, svojim skromnim doprinosom, pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija. Ova manifestacija je dokaz da sport i humanost idu ruku pod ruku“, poruka je „Streetball Pale“.

Ekipa „Streetball Pale“ organizator je jedne od najpopularnijih sportskih manifestacija na području Republike Srpske, Međunarodnog FIBA turnira u uličnom basketu.

Prva „Trojka iz bloka“ u Republici Srpskoj organizovana je baš u Palama 2015. godine, a, nakon nekoliko godina pauze, obnovljena je 2020. i održana ponovo 2021. godine.

Filter 2019