„Тројка из блока“ 11. септембра у Палама

Извор: Филтер

Спортско – хуманитарна манифестација „Тројка из блока“ биће одржана у недјељу, 11. септембра, на игралишту у новом парку поред Основне школе „Пале“.

„Претходних година, “Тројка из блока” организована је испред храма Сабора Светог Архангела Гаврила на Студентском тргу у Палама, међутим, ове године дошло је до промјене локације, због тога што желимо да популаризујемо спортска игралишта широм наше општине“, саопштили су организатори.


Манифестацију већ традиционално организују Хуманитарна организација „Срби за Србе“, у сарадњи са локалном екипом „Streetball Pale“, а циљ је прикупљање материјалних средстава за помоћ социјално угроженим категоријама становништва.

„Ријеч је хуманитарном такмичењу у брзом шутирању тројки на који су добро дошле све генерације“, истакли су из Хуманитарне организације „Срби за Србе“.


Програм почиње у 18.00 часова, пријава за учешће на овој манифестацији износи 5.00 КМ.

У непосредној близини игралишта биће и бутик гдје ће грађани моћи купити неке од производа хуманитарне организације “Срби за Србе”.


„Позивамо све људе добре воље да, својим скромним доприносом, помогну онима којима је помоћ најпотребнија. Ова манифестација је доказ да спорт и хуманост иду руку под руку“, порука је „Streetball Pale“.

Екипа „Streetball Pale“ организатор је једне од најпопуларнијих спортских манифестација на подручју Републике Српске, Међународног ФИБА турнира у уличном баскету.

Прва „Тројка из блока“ у Републици Српској организована је баш у Палама 2015. године, а, након неколико година паузе, обновљена је 2020. и одржана поново 2021. године.

Filter 2019