Саопштење за јавност Демократског савеза Пале

Извор: Филтер

ДЕМОС Пале анализирао је у претходном периоду стање у овом општинском одбору, те је констатовано да је у протеклих нешто више од три и по године, откако је основана ова политичка опција, изграђена стабилна и снажна организациона структура, која ће свој први испит на парламентарном нивоу имати у октобру ове године, саопштено је из ОО ДЕМОС-а Пале.

Предсједник општинског одбора Демократког савеза – ДЕМОС Пале Дејан Којић истакао је да је ДЕМОС политичка партија која је настала након Општих избора 2018. године и да је од тада до данас изграђена страначка инфраструктура у готово свим општинама у Републици Српској, а један од најбоље организованих одбора је управо паљански одбор.

“Локални избори показали су да је у само двије године ДЕМОС у Палама постао препознатљив политички фактор којем суграђани вјерују и ДЕМОС је већ 2020. године по броју освојених гласова био друга политичка партија у Палама. У протеклом периоду настављене су активности на јачању огранизационих капацитета одбора, те је формирано 11 мјесних одбора који укупно броје 239 чланова који активно учествују у раду. Чланови ових одбора су особе које су у својим срединама и насељима препознати као носиоци позитивних активности и промјена, који кроз активно учешће у заједници унапређују услове живота у нашој општини”, наводи се у саопштењу.

Такође, у протеклом периоду организације жена и младих радиле су на јачању и афирмацији ових организација у склопу самог општинског одбора, али и њиховој препознатљивости међу суграђанима.

“Реализован је низ активности које су не само наишле на позитивне реакције јавности, већ и довеле до омасовљавања ових организација, те у паљанском ДЕМОС-у са поносом можемо истаћи да су ове организације најброније и најорганизованије од свих организација у нашој регији”, додаје се у саопштењу.

Којић је истакао да све наведено, као и резултати појединих истраживања, који ДЕМОС сврставају међу двије најјаче политичке партије у Палама, говори у прилог томе да ће ДЕМОС на предстојећим Општим изборима у октобру 2022. године остварити зацртани циљ, односно освојити директан посланички мандат у Народној скупштини Републике Српске.

Filter 2019