Wed. Sep 28, 2022
ћирилица /латиница

Република Српска ће добити девет фудбалских терена са вјештачком травом

Фото: РТРС

Извор: Глас Српске

Република Српска у наредном периоду добиће девет фудбалских терена са вјештачком травом.

 Уговоре су данас потписали предсједник Фудбалског савеза Републике Српске Вицо Зељковић и осам градоначелника и начелника, те представник Подручног фудбалског савеза Бањалука.

У години јубилеја, 30 година постојања Фудбалског савеза Републике Српске велики пројекат – изградња девет терена са вјештачком травом у седам подручних савеза Републике Српске. Тиме је још једном потврђена снага Савеза који броји 370 клубова и више од 20 хиљада играча.

Потписивању уговора присуствовали су градоначелници Добоја, Требиња, Зворника, Лакташа и Приједора, као и начелници Фоче, Невесиња и Пала. У Савезу са жаљењем констатују да се Бањалука није пријавила за овај пројекат, али су у Фудбалском савезу пронашли начин да преко Подручног фудбалског савеза Бањалука и клубови с територије највећег града Републике Српске учествују у овом пројекту.

Изградња терена са вјештачком травом помоћи ће срединама које учествују у пројекту даљњи развој не само фудбала, већ комплетног спорта.

Предсједник Фудбалског савеза Вицо Зељковић навео је да ће изградња нових терена коштати више од 500 хиљада марака по терену. Савез ће сносити трошкове травнате подлоге, а градови и општине трошкове грађевинских радова.

Filter 2019