Sun. Oct 2, 2022
ћирилица /latinica

Podrška Gradske uprave pčelarima sa područja Istočnog Sarajeva

Izvor: Filter

Direktor Agrarnog fonda grada Istočno Sarajevo Ivana Novaković potpisala je ugovore o dodjeli ukupno 23.823 KM sa tri udruženja pčelara registrovana u Istočnom Sarajevu. Udruženja okupljaju 276 pčelara sa 7.968 pčelinjih društava, a ugovori su potpisani s ciljem unapređenja njihove proizvodnje.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je gradonačelnik Ljubiša Ćosić, koji je rekao da je ovogodišnji iznos za podršku pčelarima znatno veći u odnosu na prošlogodišnjih 10.000 KM.

“Ovo je znatno veći iznos od 10.000 KM, koliko smo mogli za ove namjene da izdvojimo prošle godine, i nadam se da će vrijednim pčelarima pomoći da sačuvaju, ali i unaprijede ovu važnu granu poljoprivrede u Istočnom Sarajevu”, rekao je Ćosić.

Planirano je da se i naredne godine, u skladu sa mogućnostima, poveća iznos za pčelare, ali i sve druge poljoprivredne proizvođače na području grada.

“Hvala našim današnjim gostima na njihovom trudu i zalaganju za ozbiljno organizovanje pčelara u Istočnom Sarajevu kroz udruženja, kao i direktoru Agrarnog fonda Ivani Novaković na dobro obavljenom poslu. Naš Agrarni fond će iz godine u godinu da bude prisutniji i angažovaniji”, poručio je Ćosić.

Filter 2019